Ook voor de vachtverzorging van uw kat kunt u terecht bij trimsalon de Schone Snuit. Vooral onze langharige katten hebben weleens hulp nodig bij hun vachtverzorging. Ook kortharige katten kunnen erg veel baat hebben bij een behandeling in de trimsalon.

  • Overmatige verharing: langharige en kortharige katten kunnen flink verharen en dat kan vervelend zijn voor u, maar ook voor de kat. Denk hierbij aan jeuk en haarballen die ze kunnen krijgen door het oplikken van de loszittende haren. Ook kennen we bij onze katten ruiperiodes. U ziet in die periodes meer vachtverlies dan normaal. Als dit het geval is, is dit de juiste tijd om een afspraak in de trimsalon te maken. Dit is ongeveer 2 x per jaar, dit kan per kat verschillen.
  • Klitvorming: Bij onze langharige katten zien we vaak problemen wat betreft klitvorming. Als u er vroeg bij bent kunnen we dit voorkomen. Dit voorkomt namelijk veel ellende. Door de klitvorming kunnen ze veel pijn hebben, ze kunnen huidproblemen krijgen en ze hebben meer kans op parasieten. Mocht uw kat toch klitten hebben dan kunnen we bekijken of de klitten er nog uitgehaald kunnen worden of dat we toch naar het welzijn van de kat moeten kijken en de vacht kort moeten scheren.
  • Stress/onhandelbaar: Katten zijn veel stressgevoeliger dan honden, dat betekent dat ze eerst op hun gemak moeten zijn voordat we aan een trimbeurt kunnen beginnen. Ik gebruik daarom ook Feliway®, en neem er alle tijd voor. (Feliway is een rustgevende spray dat werkt op basis van feromonen)

Uit ervaring weten we dat katten over het algemeen meer toelaten in de trimsalon dan thuis omdat ze niet in hun eigen territorium/omgeving zijn. In sommige gevallen laten de katten het écht niet toe om geborsteld te worden, ook niet in de trimsalon. Maar als er toch sprake is van klitvorming zal de kat wel geholpen moeten worden. Daarmee kan ik u ook helpen, we kunnen overleggen bij de dierenarts wat de mogelijkheden zijn om het eventueel onder een roesje te doen. Mocht uw kat een van deze problemen hebben dan raad ik aan om contact met mij op te nemen om te kijken wat ik voor u en uw kat kan betekenen.