Tegenwoordig zijn konijnen naast honden en katten een van de meest voorkomende huisdieren. En wat zijn ze toch leuk met hun lange oren, grote poten en soms ook lange haren. Maar helaas zien we de konijntjes met de lange haren steeds vaker bij de trimster met heel veel klitten.

Klitten: Onze langharige konijnen een hebben wekelijkse vachtverzorging nodig. Dat betekent dat we wekelijks onze langharige konijntjes op de schoot moeten nemen en even helemaal moeten door borstelen (en natuurlijk na afloop een heerlijke knuffel moeten geven).

Helaas hebben veel mensen hier geen weet van of komen er te laat achter waardoor onze konijntjes met pijnlijke klitten rondhuppelen en een grote kans hebben op veel problemen. Denk hierbij aan huidproblemen, viezigheid die in de vacht blijft hangen  zoals ontlasting of urine en daardoor weer meer kans hebben op parasieten. Bijvoorbeeld de gevreesde myiasis (maden (larven van de vlieg) op en onder de huid van het konijn). Dit willen we natuurlijk voorkomen, neem dus tijdig contact op als u niet aan de vachtverzorging toe komt of als er zich klitten ontwikkelen.

Konijnen trimmen